Alpit1.jpgOlen 28-vuotias Leppäkorvessa asusteleva kahden sekarotuisen koiran ja yhden sisäkissan mamma. Opiskelen Metropoliassa Leppävaaran kampuksella tieto- ja viestintätekniikkaa. Aikaisemmalta koulutukseltani olen media-asistentti ja ylioppilas.

Aikuisiälläni olen hankkinut melko laajan kokemuksen siitä, miten pirstaleista työelämä voi tänä päivänä nuorelle ihmiselle olla. Olen nähnyt kauppojen ja kioskien kassat, sijaistanut päiväkodissa, tehnyt kotiapukeikkoja ikäihmisten luo, siivonnut jos jonkinmoista kohdetta ja kokenut puhelinmyyntityön ilot ja kauhut.

Olen aktiivisesti mukana järjestötoiminnassa. Eläinten hyvinvointi on minulle tärkeä asia ja olen tehnyt muunmuassa vapaaehtoistöitä löytöeläinkodissa opiskeluvuosinani Raahessa. Omaan kokemusta erilaisista luottamustoimista, tällä hetkellä toimin nuorten vapaa-ajan kulttuuritoimintaa järjestävän Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n puheenjohtajana.

Olen myös vetämässä Keravan ja Korson seudulle perustettavaa KeKo Eläinsuojelu -yhdistyshanketta.

Tapanani on arvioida asioita eri näkökulmista ja laatikon ulkopuolelta. En pelkää tarttua toimeen ja pyrkiä löytämään uusenlaisia ratkaisuja eteen tuleviin ongelmiin. Minulle on tärkeää, että eri tahojen edut huomioidaan ja etsitään yhdessä kaikkien kannalta reiluja kompromissiratkaisuja. Myös realistisuus ja käytännönläheisyys on hyvä huomioida päätettäessä yhteisistä asioista.

Politiikkaan lähdin tuodakseni eläinpolitiikan näkyvämmäksi osaksi yhteiskunnallista päätöksentekoa. Haluan myös vaikuttaa sen puolesta, että erilaisten ihmisryhmien oikeudet ja erityistarpeet huomioidaan paremmin julkisessa päätöksenteossa. Talouspolitiikka kaipaa uudenlaista, vähempi rajoittunutta ajattelua, joka huomioi niin ihmisten oikeuden hyvään toimeentuloon kuin yritysmaailmankin näkökulmat ja edellytykset ihmisten työllistämiseen. Mielestäni valtion ja kunnan tulee luoda olosuhteet, jossa menestyvät parhaiten eettisiä periaatteita noudattavat ja työntekijöitään hyvin kohtelevat yritykset.

 

Kunnallispolitiikkaa Vantaalla 2017

Olin Vantaan Vihreiden ehdokkaana kuntavaaleissa 2017. Tein vaalikampanjaa opiskelijabudjetilla (mainontaan jne. meni alle 50 euroa) ja sain äänten muodossa 90 vantaalaisen tuen pääsylleni kunnan luottamustehtäviin. En päässyt läpi valtuustoon, mutta ehdokkuuden myötä tarjoutui mahdollisuus pyrkiä muihin kunnan luottamustoimiin.

Julkinen liikenne kaipaa parannuksia niin pääkaupunkiseudulla kuin muuallakin Suomessa. Vantaan kohdalla tulisi ennen kaikkea kehittää parempaa poikittaisliikennettä idän ja lännen välillä, sekä kuulla julkisen liikenteen käyttäjien toiveita heidän käyttämiensä linjojen suhteen. Julkisesta liikenteestä tulee luoda toimiva ja omaa autoa edullisempi liikkumismuoto, jolloin autoilun hankaloittaminen ei ole tarpeen. Tilanteessa, jossa julkisilla pääsee yhtä helposti ja halvemmalla, jää autolla liikkuminen vain heille, joiden on pakko sitä käyttää esimerkiksi työvälineiden kuljettamiseen.

profi.jpgVaalilupaukseni vantaalaisille:

- En muuta radikaalisti mielipiteitäni, vaan edustan arvoja ja tavoitteita, joita olen blogissani, vaalimainonnassani ja kasvotusten äänestäjille luvannut edustaa.

- Sitoudun ajamaan Eläinpolitiikka.fi:n kunnallisvaalitavoitteita ja lisäksi muita eläinten hyvinvointia edistäviä päätöksiä.

- Vien aktiivisesti eteenpäin uudistuksia, joilla Vantaan julkinen liikenne palvelee kuntalaisia nykyistä paremmin.

- Huolehdin parhaani mukaan siitä, että eri ihmisryhmien oikeudet otetaan huomioon päätöksenteossa ja julkisissa palveluissa mahdollisimman hyvin.

- Olen äänestäjien tavoitettavissa mm. sähköpostitse ja vien eteenpäin esiin nousevia asioita.

- Edistän hiilivapaata Vantaata.

- Vantaan koulujen homeongelmiin puututtava välittömästi, lasten terveyden kustannuksella ei pidä pelleillä.

- Terveydenhuolto, sosiaalipalvelut, hyvinvointi ja koulutus ovat vihoviimeisiä asioita, mistä säästetään.

- Vantaan talous tulee saada paremmalle mallille lisäämällä Vantaan tuloja muulla keinoin kuin verotuksella. Tähän tulee yhdistää myös kuntalaisten työnsaantia edistäviä toimenpiteitä.

- Olen mukana lisäämässä avoimuutta kunnan päätöksentekoon ja parantamassa kuntalaisten vaikuttamismahdollisuuksia kunnan asioihin.

- Tuen vireillä olevia koirapuistojen parantamista koskevia kuntalaisaloitteita.

Lue lisää