Koitin tänään päästä Leppäkorvesta Leppävaaraan ajamatta junalla ensin Pasilaan. Nappasin radantakaa Satakielenaukiolta 973:n, jolla ajoin pari pysäkkiä vaihtaen Tuusulanväylälle suuntaavaan 633:een. Olin nopeasti katsovinani, että 633 kulkisi poikittain kehäradan kanssa. Niinhän se tekikin, muttei vahingossakaan ajanut lähellekään yhtäkään kehäradan asemaa. Bussi huristeli Tuusulanväylää kohti Helsingin keskustaa, mikä tuntui järjettömältä, koska sinne menivät kaikki muutkin siellä kulkevat bussit ja kai nyt Korsosta keskustaan haluava ottaisi junan alleen.

Kehä I:n kohdalla jäin bussista arvellen, että kai sitä pitkin nyt joku järkevä linja menee kehän varressa sijaitsevaan Leppävaaraan. Väärin. Päädyin ajamaan Pitäjänmäkeen suuntaavalla 54:llä 2 pysäkkiä ja palelemaan Kehä I:n ja Tampereen moottoritien risteykseen odottelemaan 554:ää hurjat 15 minuuttia.

Eli matkustin neljällä eri bussilla ja matka-aikaa meni noin tunti. Sekin oli puoli tuntia vähemmän kuin mitä kestää ajaa Leppäkorvesta Korson asemalle ja mennä siitä kahdella junalla Leppävaaraan. Jos vaihtoja olisi ollut vähemmän ja bussien aikataulut matchanneet paremmin, olisi matka-aika voinut olla sama kuin omalla autolla kulkiessa.

En usko, että olisi kovin iso investointi luoda 2 bussilinjaa, joista toinen kulkisi Kehä III:ea ja toinen Kehä I:tä päästä päähän. Uskon, että linjoille olisi käyttöä.

Nyt iltapäivällä ajattelin kokeilla mennä Leppävaarasta Myyrmäkeen 510-bussilla, vaihtaa siellä lentokenttäjunaan, josta taas Hiekkaharjussa K-junaan, josta taas Korsossa Leppäkorpeen menevään bussiin, ellen reippaile paria kilometriä vesisateessa koululaukkujen kanssa..

510 menee kyllä myös Louhelaan, josta menisi 572 Hakunilan kautta Mellunmäkeen. Empä tiedä, ehkä voisin seikkailumielessä vaihtaa Hakunilassa Mellunmäestä Leppäkorpeen kulkevaan 587:aan?

En tajua, miten nämä Espoo-Vantaa -väliset yhteydet voivat olla tällä mallilla. Tai Pohjois- ja Länsi-Vantaan väliset yhteydet. Vaihtaa pitäisi miljoona kertaa, jossei halua kävellä useita kilometrejä kantamuksineen. Ja silti joutuu yleensä koukkaamaan Helsingin kautta.

Ehkä teen tuon lenkin Hakunilaan, käyn vaikka vähän jakamassa vaaliflaikkuja postilaatikoihin sielläkin...?

#suoraankorsoon

 

KORSOON_b.jpg